divendres, 17 de juny del 2016

dimarts, 14 de juny de 2016



             Fes una redacció de 15 línies, com a mínim, sobre com t'ha anat aquest curs a l'institut i en la teva vida personal.   
   En  es principi no vaig comensar be perque  men vaig relexar un poc y a se segona avaluacio
   vaig comensar pitjo vaig suspendre 4     y ara a se tarcera esper aprobar tot

                           
    
    

dimarts, 14 de juny del 2016

Creativitat

Explica la frase que acompanya aquesta imatge amb les teves paraules.
Escriu-ne tu una de la teva collita personal. Ha de ser un consell que dediquis a la humanitat per a viure millor. Acompanya-la d'una imatge adient.












Quizás pensemos diferente pero nos queremos igual.

divendres, 10 de juny de 2016


Estiu

Aquest poema m’ha agradat especialment. Un poema vital, enèrgic, ple de bon rotllo i molt original per la forma… Vosaltres què en trobau? Fes-ne un comentari personal al teu blog, n'expliques el contingut i dius per què t'ha agradat o per què no t'ha agradat! Argumenta les teves respostes




Aquest poema m'ha agradat per que diu la veritat de quan aquestes amb els amics a l'estiu per la platja prenent el sol, fent coses divertides ..



Llum d’or
S
O
R
R
A
Sóc a terra,
sobre les dunes,
absorbint l’energia tendra,
gaudint de la llum bruna.
C
A
L
I
U
Raigs d’il•lusions
plens de colors.
Arcs de sant Martí
d’iris infinits.
S
O
L
Mulla’m la cara de calor.
Entra dins l’ànima sense por.
Torra’m la pell nua,
mentre la lluna sua
L
L
U
M
Obre la meva ment.
Allibera-la del turment.
Estigues sempre present.
Les idees ens faran eterns.
M
A
R
Endinsa’m a la profunditat
de la calma mediterrània.
No ens cal respirar.
Només amar.
A
M
O
R
Llum d’or.
Carolina Ibac

dimecres, 8 de juny del 2016


dilluns, 6 de juny de 2016


PENSA EN EL TRUC DE LA NORMA D-U-C  (unitats (1-10), les desenes (1-100) i les centenes (100 a 1000). Només posam el guionet entre les desenes i les unitats i les unitats i les centenes.


Escriu en lletres els numerals següents:
24.563.716 flors
vint-i cuatre mil cincents sixanta tres mil saptsems setze
............................................................................................
                 
33.854 llibres
 tenta - tres mil vuitcents cincuanta -cuatre .........................................................................................
96.621 caixes
noramta - sis mil....siscents vint-i -u........................................................................................
85.426.917 euros
..vuitanta - cinc mil cuatrecents vint-i sis mil naoucents deset ..........................................................................................
Escriu els numerals ordinals següents:

765ns....................................................

21é.............................................  76a.........................................
83a..............................................    34es......................................
Escriu els numerals abreujats següents:

cent setanta-seté.170................mil sis-cent trenta-dosena..........1. 630...........
cinquanta-dosena...............  50   cinc-cents vint-i-sisé...............526.............

dilluns, 6 de juny del 2016

Refugiats

             1. Explica la teva opinió personal sobre el tema actual dels refugiats de Síria. Cerca informació sobre el problema polític de Sìria i del per què de la guerra. Adjunta també imatges representatives.
es un  conflicto  bélico iniciado a principios de 2011 y que aún se da en la actualidad en Siria .En esta guerra se enfrentaron en su inicio las Fuerzas Armadas de Siria del gobierno del presidente sirio,Baschar al-Asad , contra grupos armados rebeldes de diversa índole, conocidos en Occidente como la «  Oposición Siria ». Más adelante, numerosos grupos y combatientes de los «rebeldes» se unieron a los yihadistas del estado de islamico   

divendres, 27 de maig del 2016

Publicitat



                LA PUBLICITAT

      1. Explica el que és la publicitat.La publicitat es pot definir com la informació que proporciona l’anunciant als consumidors sobre els productes que fabrica (calçat, automòbils...) o els serveis que ofereix (tintoreries, bancs...) per augmentar-ne les vendes.


      2. Tipus de publicitat.
1. Publicitat subliminal: Utilitza estímuls que no percebem conscientment però que poden influir en la nostra conducta, amb la finalitat d'induir-nos a comprar el producte i ser-ne seguidors.
2. Publicitat interactiva: Consisteix en l’ús de mitjans interactius per incentivar i influir en la decisió de compra dels consumidors. La publicitat interactiva s’utilitza majoritàriament a Internet, a telèfons mòbils... i exigeix que el consumidor no sigui un simple receptor d’imatges i textos, sinó que sigui ell qui pugui escollir entre diferents opcions o per exemple, sol·licitar més informació.
En la publicitat interactiva es considera el MARKETING VIRAL, que es dóna amb un material audiovisual típic, que incita a que la publicitat sigui enviada de consumidor a consumidor via Internet (emails) o via oral.
3. Publicitat associativa: En aquesta publicitat no hi ha missatge subliminal, ja que totes les imatges són perfectament percebudes per l’espectador. Associen tòpics amb els anuncis.
  •       Molts anuncis de begudes alcohòliques són grups de gent jove, ben vestida i exitosa. Per tant, no tan sols anuncien la beguda alcohòlica, si no que amb aquesta adquireixes acceptació social.
  • Productes per la casa (mobles, electrodomèstics…) són anunciats per famílies felices i completes (pare, mare i fills) en cases espaioses, il·luminades…
  • En productes cosmètics com perfums, és una parella jove, sensual i atractiva la que ven el producte. Això indica als consumidors que haurien de trobar una parella amb aquestes característiques.
4. Publicitat per emplaçament: És una tècnica publicitària que utilitza marques o símbols sense mencionar directament el producte en espais no publicitaris. S’utilitza molt al cine, sèries de televisió, videojocs, videoclips musicals… N’hi ha dos tipus:
  • Activa: El personatge interactua amb el producte i destaca les característiques i les bones qualitats d’aquest intentant no mencionar el producte. Per exemple en una sèrie de televisió, quan estan sopant a la taula i beuen un refresc i ensenyant que fins i tot ells en prenen. Normalment es pot veure a programes o sèries de televisió.
  • Passiva: El personatge no interactua amb el producte però aquest és present en l’entorn i fins i tot por ser-ho al context. Per exemple quan un personatge obre una nevera i es veuen clarament els productes.
5. Publicitat a Internet: Internet ha portat amb ell mateix mètodes de publicitat molt eficaços, dels quals els més coneguts són:
  • Banners: Els més utilitzats. Són imatges de format GIF, una seqüència d’imatges, o en format multimèdia, molt més animat i creatiu. Poden aparèixer en qualsevol web. Quan l’usuari fa ‘click’ sobre aquest, accedeix directament al lloc web vinculat.
  • Popups: N’hi ha dos tipus, finestres emergents que apareixen quan s’obre o es tanca un lloc web, i les finestres incorporades a les webs; primer s’ha de veure l’anunci i després es pot accedir. (Mètode semblant a la televisió). Amb aquesta publicitat s’aconsegueix cridar l’atenció i ser vistos, però molesta als visitants.
  • Correu electrònic: A diferència dels altres, aquesta publicitat s’entrega de forma única. S’ha de saber utilitzar aquest mètode, ja que moltes empreses fan l’anomenat ‘spam’, és a dir, que envien molts correus electrònics de manera que molesta i l’usuari acaba bloquejant aquell correu electrònic.
També podem citar la publicitat de promocions: els usuaris acabin concedint la publicitat per permís (que volen que els enviïn les promocions).
  Estratègies de la publicitat.
  
La estrategia publicitaria persigue el objetivo de diseñar una campaña que nos permita lograr una respuesta concreta que queremos provocar en el público objetivo, así que es la clave para que finalmente una campaña en el mundo de la publicidad funcione. Para conseguirlo necesitamos analizar las preferencias del cliente potencial para poder anunciar el producto que el espera encontrar. Una vez tengamos claro el mensaje a comunicar, necesitamos encontrar la forma de comunicarlo y los medios que utilizaremos para llegar hasta el ‘target’.


4. Publica al teu blog un anunci de televisió i un anuncio de revista. Explica'ls. Missatges amagats?











 

      5. Creus que es diuen mentides als anuncis publicitaris? Per què? Justifica la teva resposta.


 Si ja que han de vendre els productesSi ja que han de vendre els productes

dimarts, 24 de maig del 2016


LA ENFERMEDAD DE ESTAR OCUPADO


Hace unos días me encontré con una buena amiga. Me detuve para preguntarle qué tal le iba y saber cómo estaba su familia. Puso los ojos en blanco, miró hacia arriba y en voz baja suspiró: “Estoy muy ocupada… muy ocupada… demasiadas cosas ahora mismo.”
Poco después, le pregunté a otro amigo y le pregunté qué tal estaba. De nuevo, con el mismo tono, la misma respuesta: “Estoy muy ocupado, tengo mucho que hacer.”
Se le notaba cansado, incluso exhausto.
Y no sólo nos pasa a los adultos. Cuando nos mudamos hace diez años, estábamos emocionados por cambiarnos a una ciudad con buenos colegios. Encontramos un buen vecindario con mucha diversidad de gente y muchas familias. Todo estaba bien.
Después de instalarnos, visitamos a uno de nuestros amables vecinos y les preguntamos si nuestras hijas podrían conocerse y jugar juntas. La madre, una persona realmente encantadora, cogió su teléfono y empezó a mirar la agenda. Pasó un rato deslizando la pantalla y al final dijo: “Tiene un hueco de 45 minutos en las próximas dos semanas. El resto del tiempo tiene gimnasia, piano y clases de canto. Está muy ocupada.”
Los hábitos destructivos empiezan pronto, muy pronto.
¿Cómo hemos terminado viviendo así? ¿Por qué nos hacemos esto a nosotros mismos? ¿Por qué se lo hacemos a nuestros hijos? ¿Cuándo se nos olvidó que somos “seres” humanos y no “haceres” humanos?
¿Qué pasó con el mundo en el que los niños se ensuciaban con barro, lo ponían todo perdido y a veces se aburrían? ¿Tenemos que quererlos tanto como para sobrecargarlos de tareas y hacerles sentir tan estresados como nosotros?
¿Qué pasó con el mundo en el que podíamos sentarnos con la gente que más queremos y tener largas conversaciones sobre nosotros mismos, sin prisa por terminar?
¿Cómo hemos creado un mundo en el que tenemos más y más cosas que hacer con menos tiempo libre (en general), menos tiempo para reflexionar, menos tiempo para simplemente… ser?
Sócrates dijo: “Una vida sin examen, no merece ser vivida.”
1. Llegeix aquest text i fes un resum.
2. Escriu-ne la teva opinió personal. 
3. Cerca un text sobre un tema que t'interessi i el penges al teu blog amb imatges.

dimecres, 18 de maig de 2016



        1. Elabora un esquema sobre la classificació dels serveis existents en el sector terciari.












        2. Cerca informació sobre els diferents tipus de comerç (interior, exterior).


 és aquell tracte de compravenda de productes i serveis que es realitza dins d'un mateix estat, de les fronteres d'un mateix estat. En funció de les seves dimensions, un mercat pot ser:
  • Local
  • Regional
  • Nacional
Dins de comerç interior, es distingeixen dos grans tipus:

        3. Fes un treball de recerca sobre com són els transports als països desenvolupats i al
subdesenvolupats.





        4. Per què una xarxa de transports pot condicionar el desenvolupament econòmic d'un país?

        5. Elabora un quadre sobre els tres grans tipus de transport. Indica per on es realitzen, per a què s'utilitzen i quins problemes presenten.

divendres, 20 de maig del 2016

La guerra civil, tema 9



           1. Explica què va passar a Espanya el 17 i el 18 de juliol del 1936. Què va començar al juliol de 1936?


va ser una revolta militar dirigida contra el govern de la Segona República Espanyola el fracàs general del qual va conduir a la Guerra Civil Espanyola i, derrotada la República, a l'establiment del règim franquista, que va mantenir-se en el poder a Espanya fins a 1975.


           2. Anota les zones on va triomfar el cop d'Estat i les zones en què va fracassar.
 Van triomfar els socialistes i els comunistes, i al País Basc, el Partit Nacionalista Basc va ser qui controlà la situació i organitzà unilateralment un govern autònom que de fet, i per la situació del front, era independent de Madrid.

Derrotaren l'alçament militar a Madrid i a Barcelona

           3. Explica aquests conceptes:


-Cop d'Estat:és la usurpació del poder vigent i la vulneració de la legalitat institucional a un estat liderada per membres del mateix estat, líders polítics, funcionaris o, més usualment, militars, i en alguns casos mitjançant el suport d'altres estats, amb l'objectiu d'aconseguir el poder. 

-Guerra Civil:és la denominació usada per a qualsevol enfrontament bèl·lic, on els participants estan generalment formats per dos eixos polítics contraris.

-Legió Còndor:
va ser el nom que va rebre la força d'intervenció aèria que l’Alemanya nazi envià en ajuda de les forces del general Franco per lluitar a la Guerra Civil Espanyola, consistent en suport logístic, transport de tropes, subministraments, així com el suport en accions d'atac amb avions de caça i bombarders, essent el seu bombardeig més famós el bombardeig de Guernica.
 
-Comitè de no-intervenció: fou una organització creada el 25 de juliol del 1936 a proposta del president de França, Léon Blum, sota pressió britànica, que tingué l'objectiu d'evitar la internacionalització de la Guerra civil espanyola tot seguint el Principi de no-intervenció.

-Brigades internacionals: varen ser unitats militars formades per voluntaris d'esquerra vinguts d'arreu del món per lluitar contra el feixisme en la Guerra Civil Espanyola, a favor de la República i en contra dels militars insurrectes del general Franco reforçats pels règims totalitaris d'Alemanya i Itàlia.


                             

 

Turisme de Descans, o de sol i platja: El turisme convencional, conegut també com el model de "sol i platja", és un producte propi de la societat urbana i industrial les característiques principals són entre d'altres un turisme de gran escala, concentrat des del punt de vista de l'oferta i massificat des del punt de vista de la demanda.


Turisme Científic: L'objectiu principal del viatger que tria aquest tipus de turisme és obrir més les seves fronteres per a la investigació en aquesta àrea, ampliar i complementar els seus coneixements.

Ecoturisme: L'ecoturisme:
és un nou moviment conservatiu basat en la indústria turística que Jones, 1992, defineix com viatges responsables que conserven l'entorn i sostenen el benestar de la comunitat local. S'acompanya per codis ètics i un enorme grup de viatgers internacionals, estudiants, pensadors i el suport dels governs d'alguns països industrialitzats.
 
Turisme d'Aventura: El turisme d'aventura és una altra de les modalitats del turisme alternatiu, i sens dubte una de les formes que més expectatives genera al seu voltant, potser pel terme mateix que evoca, o per un cert misticisme i tabús que s'han generat al seu entorn.
 
 Turisme Històric: És aquell que es realitza en aquelles zones el principal atractiu és el seu valor històric.
Turisme Religiós: a diferència de tots els altres segments del mercat turístic, com a motivació fonamental la fe. En l'actualitat les ciutats santes que històricament han estat objecte de pelegrinatge com Jerusalem, la Meca o Roma segueixen sent importants punts de referència del sector.
Turisme Gastronòmic: Una altra de les motivacions a l'hora de desplaçar-pot ser el delectar el paladar i conèixer els plats típics de les regions.

 
 
 
  2. Quins països reben més turistes? Podries esmentar alguns dels atractius que tenen?

França: És el pais que rep grans xifres de turistes darrera aquests últims anys. Destacant per la seva cultura i les meravelles que mostra, com la Torre Eiffel, l'Arc del Triomf de Napoleó, el Museu del Louvre i la Catedral de Notre-Dame entre altres elements.


Espanya: Entre les destinaccons més visitats pels viatgers es troben les seves meravelloses platges i la seva capital Madrid. 





Estats Units: els turistes trien llocs com Disney i el Parc Nacional Gran Canyó com els seus llocs preferits per conèixer. 

Xina: la qual compta amb una història i cultura mil · lenària. El principal lloc que trien els turistes per visitar és la Gran Muralla Xinesa. 

Itàlia: és famosa per la seva particulat gastronòmica, el seu art, i la seva gran riquesa històrica. Un dels llocs més visitats és el Coliseu Romà, alhora que la Torre de Pisa. 





  3. Quins successos causats per la natura o per les persones poden frenar el turisme?


El medi ambient per si sol es té cura, és a dir, si l'home no existís, puc assegurar-te que potser el mateix medi ambient es cuidaria. Per tant si som humans responsables i respectuosos del medi ambient podem conviure sense cap problema.
Positius: (pensant en gents i actituds responsables)
Recuperació de l'equilibri ecològic del planeta.
Generació de llocs de treball.
Activació econòmica important.
Oportunitat de desenvolupament ecoturistico.
Preservació del medi ambient. Flora i fauna.
Coneixements generals dels sistemes ecològics.
Noves àrees de descans i esplai per a les famílies.
Relaxació anti estrès per als adults i joves.
Acostament a la naturalesa.
Convivència i esplai familiar.
Salut personal entre d'altres.



 4. El turisme pot tenir efectes positius sobre el medi ambient?

Si, la natura te moltes coses positives i si necessites descansar d'alguna cosa es un lloc molt bo per realitzar aquesta acció


  5. Indica quin tipus de turisme podries realitzar...

       -Al balneari de La Toja:
turisme de descans

       -A Sierra Nevada:
turisme d'aventures

       -A Roma:
turisme històric

dimecres, 18 de maig del 2016

La república, tema 9



                1. Quan es va proclamar la República? Defineix-la.

és la instauració el 14 d'abril de 1931 del nou règim polític republicà que va succeir la Monarquia restauracionista d'Alfons XIII

                2. Digues les reformes més importants del Govern provisional de la República.
fou un procés polític que culminà el mateix any amb l'establiment d'una república que substituí el sistema tsarista anterior i que porta a l'establiment de la Unió Soviètica. La revolució es dividí en dues fases. La primera, «la revolució de Febrer», en la qual es derrocà el règim autocràtic del tsar Nicolau II i s'estableix una república de caràcter liberal.




                3. Una vegada aprovada la Constitució, qui va ser el president de la República? I el cap de Govern?







dimarts, 17 de maig del 2016


Dossier tema 9, socials



       1.Què va passar l'any 1931 després de la caiguda de la monarquia?


que havia quedat deslegitimada en haver permès la Dictadura de Primo de Rivera (1923-1930) i que havia fracassat en el seu intent de tornada a la "normalitat constitucional" amb la Dictablanda del general Dámaso Berenguer (1930-1931).

       2. Per què es va originar la guerra civil? Què va passar després?



       3. Quina va ser la causa de la Setmana tràgica? On i quin any va tenir lloc?

dilluns, 16 de maig del 2016

1. Fes un comentari d'unes 5 línies, com a mínim, sobre aquest diàleg i la imatge.

divendres, 13 de maig del 2016

divendres, 13 de maig de 2016



    1. Fes un escrit sobre el que és per a tu la tolerància. Completa'l amb imatges. No ha de ser un aferrar i copiar.

  • La tolerancia social es el respeto hacia las ideas, creencias o prácticas cuando son diferentes o contrarias a las propias y/o a las reglas morales.
  • En ingeniería y diseño: tolerancia es el margen de error admisible en la fabricación de un producto.
  • La tolerancia a fallos es la capacidad de un sistema de seguir en funcionamiento aún en caso de producirse algún fallo.
  • En medicina: la tolerancia es la reducción de la respuesta del organismo a los efectos producidos por una sustancia determinada.
  • La tolerancia social es el respeto hacia las ideas, creencias o prácticas cuando son diferentes o contrarias a las propias y/o a las reglas morales.
  • En ingeniería y diseño: tolerancia es el margen de error admisible en la fabricación de un producto.
  • La tolerancia a fallos es la capacidad de un sistema de seguir en funcionamiento aún en caso de producirse algún fallo.
  • En medicina: la tolerancia es la reducción de la respuesta del organismo a los efectos producidos por una sustancia determinada.
  • La tolerancia social es el respeto hacia las ideas, creencias o prácticas cuando son diferentes o contrarias a las propias y/o a las reglas morales.
  • En ingeniería y diseño: tolerancia es el margen de error admisible en la fabricación de un producto.
  • La tolerancia a fallos es la capacidad de un sistema de seguir en funcionamiento aún en caso de producirse algún fallo.
  • En medicina: la tolerancia es la reducción de la respuesta del organismo a los efectos producidos por una sustancia determinada.



 Resultado de imagen de tolerancia



dimecres, 11 de maig del 2016

La oración compuesta


Clasifica las siguientes oraciones en: Oración compuesta coordinada, yuxtapuesta y subordinada. También tienes que especificar el tipo de coordinación, subordinación... Puedes consultar el esquema de las oraciones compuestas colgado en este mismo blog.
     
  1. A 1.Los telediarios nos muestran cada día que la violencia se está convirtiendo en una plaga social.yuxtapuesta
  2. 2.Nos pusieron en la cena un puré que no le gustó a tu primo. cordinada subor
  3. 3.Hay en el espíritu humano muchas fuerzas que permanecen ocultas.cordinada
  4. 4.Encontró su destino donde menos lo esperaba.compueta
  5. 5.Su tío puso sobre la mesa todos los regalos como se lo había indicado mi hermana.compuesta
  6. 6.Cuando llueve mucho, los ríos de este municipio se convierten en una pesadilla.
  7. 7.Alemania no ahorra tanto como predica.
  8. 8.Su explicación fue tan absurda que me provoca risa.
  9. 9.Si siempre haces los mismo, nunca cambiarán las cosas.
  10. 10. Aunque su accidente fue espantoso, no sufrió ningún daño grave.
  11. 11. Mis vecinos están asustados porque un ladrón los amenazó.
  12. 12. Sus padres trabajaron mucho para que sus hijos pudieran estudiar.

     B 1.El presidente ha entregado a mi vecino una carta esta mañana.

  1.     2.Sus ojos estaban bastante rojos.
  2. 3.Los espectadores salían del estadio muy contentos.
  3. 4.A su amigo le ha entusiasmado el poema de Bécquer.
  4. 5.El entrenador del equipo rival se ha quejado del mal estado del césped.
  5. 6.Esos dos eucaliptos fueron cortados ayer por los leñadores.

dimecres, 27 d’abril del 2016

dilluns, 25 d’abril de 2016




 Clica l'enllaç i realitza els exercicis que trobaràs sobre determinants. Després te'ls podràs autoavaluar: http://www.projectiu.org/assignatures/valencia/projectes/webgrama/practica3.html

dimecres, 20 d’abril del 2016


dimecres, 20 d’abril de 2016



           1. Avui tendreu el plaer de poder fer una entrada lliure. Recordau que ha de tenir una imatge representativa.


futbol sala  :         Es un    sport     que es jugue  en col.lectiu .hi ha 5 jugador a nes equip cadascun ,
dins el camp .rgió inspirado en otros deportes como el futbol, que es la base del juego; el waterpolo el voleivol; el balonmano y el baloncesto ; tomando de estos no solo parte de las reglas, sino también algunas tácticas de juego.


La creacio de aquest sport se remonta  a 1930 en Urugay habia guañat el campeonat  del mon
 i la meralla de or en els jocs olimpics .

dimarts, 19 d’abril del 2016

L'entrevista


 


1. Prepara una entrevista, personal i professional, per al teu cantant preferit. Ha de tenir 10 preguntes. També has de penjar imatges.

Socials dossier tema 7


    1. Cerca informació i relaciona l'autor amb l'obra corresponent:

    Agustin Rodin, Gustave Eiffel, Georges Seurat

    Un diumenge a la tarda a l'illa Grande

     Jatte, 1884-1886

   El pensador, 1888

   Torre Eiffel, 1887-1889

  -Cerca imatges d'aquestes obres.

  -Indica a quin estil pertanyen

ontes



   1.  Escriu un conte que tengui com a protagonistes aquests personatges: Fada, nanet, drac i heroi.

Comprensió lectora



                                                     ABANS QUE SIGUEM RES
                             (Et dono les ganes de viure que duc al fons d'aquestes butxaques)

Et dono les paraules que no t’he dit, per si les goses llegir, i un tros de paper per si volguessis escriure’m. Et dono un paraigua, per si plou i has d’anar a algun lloc i no hi ha prou balcons que et facin d’aixopluc. Uns mitjons gruixuts perquè no caminis descalç per aquest terra glaçat. Et dono una nit que duri vuit llunes. Una mica de la meva veu, per si mai et falla la teva. Un nosaltres cosit amb les mans de dos aprenents. Una cançó senzilla que puguem cantar tots dos sense perdre el ritme, ni el compàs. Et dono les ganes de viure que duc al fons d’aquestes butxaques.  


Regala’m, si et va bé, una engruna del teu temps. Un vespre de març passejant per Calafell. Un dissabte on, en una ciutat nova, sortim de festa fins que surti el sol. Que siguin els teus llavis i les teves mans els que em diguin bon dia. Un matí fent el cafè, on despentinats remenem calaixos buscant el sucre o baixem al supermercat per comprar la llet. Que tornem al llit i des de la finestra vegem com s’enfilen els roures i les alzines. Gairebé en podem tocar les branques si ens hi apropem i allarguem la mà. Que fem l’amor lentament. Que la intensitat ens faci d’embranzida. Tant és el que arribarà demà, ja ho veus, ni tinc presses ni duc cap rellotge al canell.

El que voldria compartir potser morirà abans de ser. Un sastre amb bon ofici haurà de descosir-nos. Tancaré la finestra, i la branca del roure serà orfe d’estornells. Davant del vidre, xiularé la cançó com si l’haguéssim fet nostra.
    Gemma Ventura Farré

     1. Fes un resum d'aquest text.


     2. Escriu el tema en una sola paraula.

  
     3. A qui li podries dirigir aquestes paraules del teu entorn familiar o d'amics? Per què?

     4. Explica què intenta dir l'autora amb aquesta frase: "Et dono les ganes de viure que duc al fons d'aquestes butxaques". Justifica la teva resposta.

Socials tema 7 dossier




         1. Cerca una imatge de l'obra de Goya La família de Carles IV i respon les preguntes:

                                 -Qui són els dos personatges centrals?

                                 -Què destaca Goya de la indumentària de les dones?

                                 -I de la indumentària dels homes?
       
                                 -On és el pintor? Està il·luminat?

tema 7 dossier, socials



      1. Cerca una imatge de la pintura Viatger davant una mar de boira, de Friedrich, i fes les activitats:

           -Assenyala amb una x els sentiments que creus que transmet l'obra: por, alegria, solitud, malenconia.
     
           -Qui són els dos protagonistes del quadre?

      2. Cerca el quadre de Géricault, basat en el naufragi de la fragata Medusa el 1814 i respon les preguntes:

                -Quin títol té aquest quadre?

                -Descriu l'escena?

                -Com es representa l'esperança? I la desesperació? I la mort?

                -Aquest quadre aplega les característiques principals de la pintura romàntica. Escriu quines són.

omprensió lectora



                                                     ABANS QUE SIGUEM RES
                             (Et dono les ganes de viure que duc al fons d'aquestes butxaques)

Et dono les paraules que no t’he dit, per si les goses llegir, i un tros de paper per si volguessis escriure’m. Et dono un paraigua, per si plou i has d’anar a algun lloc i no hi ha prou balcons que et facin d’aixopluc. Uns mitjons gruixuts perquè no caminis descalç per aquest terra glaçat. Et dono una nit que duri vuit llunes. Una mica de la meva veu, per si mai et falla la teva. Un nosaltres cosit amb les mans de dos aprenents. Una cançó senzilla que puguem cantar tots dos sense perdre el ritme, ni el compàs. Et dono les ganes de viure que duc al fons d’aquestes butxaques.  


Regala’m, si et va bé, una engruna del teu temps. Un vespre de març passejant per Calafell. Un dissabte on, en una ciutat nova, sortim de festa fins que surti el sol. Que siguin els teus llavis i les teves mans els que em diguin bon dia. Un matí fent el cafè, on despentinats remenem calaixos buscant el sucre o baixem al supermercat per comprar la llet. Que tornem al llit i des de la finestra vegem com s’enfilen els roures i les alzines. Gairebé en podem tocar les branques si ens hi apropem i allarguem la mà. Que fem l’amor lentament. Que la intensitat ens faci d’embranzida. Tant és el que arribarà demà, ja ho veus, ni tinc presses ni duc cap rellotge al canell.

El que voldria compartir potser morirà abans de ser. Un sastre amb bon ofici haurà de descosir-nos. Tancaré la finestra, i la branca del roure serà orfe d’estornells. Davant del vidre, xiularé la cançó com si l’haguéssim fet nostra.
    Gemma Ventura Farré

     1. Fes un resum d'aquest text.


     2. Escriu el tema en una sola paraula.

  
     3. A qui li podries dirigir aquestes paraules del teu entorn familiar o d'amics? Per què?

     4. Explica què intenta dir l'autora amb aquesta frase: "Et dono les ganes de viure que duc al fons d'aquestes butxaques". Justifica la teva resposta.


Vacances!


           


                 1. Explica el que tens pensat fer aquesta set
mana santa. Segueixes alguna tradició?








No . 


    1. Cerca imatges que vagin bé per al teu blog  sobre Venècia.





    2. Cerca imatges sobre màscares venecianes.

 



















    3. Cerca informació sobre Venècia, la seva història, la seva gastronomia i els seus costums.